Veckans hem - Villa Björkudden

Veckans hem - Villa Björkudden
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg
villabjörkudden.jpg

Ute på Tynningö i Stockholmsskärgård finner ni denna magiska villa som mer liknar ett slott. Villa Björkudden ritades av arkitekt Fredrik Dahlberg 1897 men redan 1898 flyttades villan från Djurgården till Tynningö på pråmar. Sedan dess har huset varit allt i från sommarbostad åt societeten till flyktingförläggning under andra världskriget & sommarskola för barn. Nu är villan i  stort renoveringsbehov och till salu för ca 8 miljoner. På onsdag är det visning, gissa om vi skulle vilja sätta tänderna i detta - varje inredares våta dröm..

läs mer här.